Illúzió

Bihari Viktória nyílt levele Pásztor Annához vihart kavart a biliben!

Tékasztorik, ha így ismernéd Vikut. Bár, ha megszeretted, nem kell neked megmagyaráznom ki ő. Imádom a szarkazmusát, csípős nyelvét, azt ahogy oda tudja vágni a legmegosztóbb témában is a véleményét hezitálás nélkül. Pontosan tudja, hogy után kapja a hidegzuhanyt – főleg a viccet hírből sem ismerőktől -, de szerintem ő már van olyan rutinos, hogy pattogtat egy vajas popcornt, mielőtt neki ül olvasgatni a fogalmatlanságokat.

 

 

Most is belenyúlt a darázsfészekbe, és alaposan megrázta az anyaság misztériuma köré szőtt penészes, poros pókhálót. Sokszor tettem meg már ezt én magam is, pontosan tudom milyen komment áradat jár a nyomában, és hány ‘követőt’ vesztek ilyenkor. De azt hiszem, titkon ez is ilyenkor a cél. Morzsolódjon le, aki merev, mint a beton, és képtelen újragondolni az igazságait. 

Viku bekóstolta a témát Pásztor Anna facebook posztja apropóján, na és milyen jól tette!

NYÍLT LEVÉL PÁSZTOR ANNÁNAK!!!

Kedves Anna!

Mélységesen felháborít az a fotó, melyet a mai napon láttam rólad az Instagramon.
A mellékelt fotográfián te egy medencében döglesz, egy kisbabával és egy…hát nem is tudom, hogyan merjem ezt leírni…egy..egy…aperol spritz-cel!

Anna.

Én nem tudom, honnan vetted azt az arcpirító bátorságot, hogy letérj a Kövér László és Kovács Ákos által kijelölt tengelyről és vérlázítóan jól érezd magad, de ez már mindennek a teteje!

Csak hogy értsd, Anna.

Egy anyának nem áll jogában Magyarországon jól éreznie magát. Mi nem egy támogató-elfogadó, hanem egy kirekesztő-megszégyenítő nemzet vagyunk, melynek morális értékrendjébe egyáltalán nem fér bele, hogy a terhesség harmadik hónapjától a gyermek hivatalosan is betöltött tizennyolcadik életévéig egy nőnek (ANYÁNAK!) olyan élete legyen, melyben szerepet kap az önkifejezés, a sportolás, a barátnőzés vagy bárminemű olyan tevékenység, melybe nem szakad bele.

Anna.

Az anya, ebben az országban mártír. Női Jézus.
Ha kint 40 fok van, az a minimum, hogy bemegy a konyhába és 5 órán keresztül süt palacsintát, majd további 3 órán keresztül mosogat, takarít és rendet rak.
Bűnnek számít a magaddal töltött idő, a pihenés, az olvasás és az alvás is.
Egy anya nem szexel, nem örül, nem figyel a testére, nem kúr félre és a gyerekein kívül semmilyen más érdeklődési köre nincs. Ha a többi anya véletlenül megneszeli, hogy te elmentél bringázni, míg a gyerek bölcsiben volt, vagy pizzát rendeltél főzés gyanánt, vagy edzőteremben rázod a picsádat ahelyett, hogy a mosást válogatnád ki, vagy felporszívóznál, azonnal máglyán végzed!

Anna.

Mikor egy nő megszüli a kisbabáját, azonnal bölcs lesz. Nem figyelted még meg?
Nem tűnik fel a Körmös Beácskák és a Paleo Brigik társaságában az a fajta tökéletes és isteni tudás, melyet akkor szerzel meg, ha kibújt belőled az új kis élet?
Hirtelen mindentudó leszel!
Hirtelen rájössz, hogy 10 darab facebook poszt és 2 darab kismamás blog után, igen, te már tudod a tutit a helyes nevelésről, a helyes táplálásról és a helyes kötődési mintákról is.

Ha eddig nem voltál aktív tagja a közösségi oldalaknak, ezentúl majd remegve várod, hogy odakommentelhess egy babakocsis poszt alá, hogy “süljön ki a szemed, ha nem hordozókendőt használsz!” Mert TE már tudod a tutit!
Nem marad szárazon olyan fórum, ahol a tápszeresekkel harcolhatsz, vagy az otthonszülőkkel! Mert bölcs lettél! Az anyasággal együtt valami gigantikus igazságérzetet is kaptál és már nem érdekelnek mások, mert csakis te tudod a tutit.

Anna, milyen dolog az, hogy te jól mered érezni magad?
Nem gondolsz arra, hogy a víz veszélyes?
És ha beleborulsz? És ha beleborul a kisbabád? És…uram atyám, ebbe belegondolni sem merek…ÉS HA KIBORUL AZ APEROL????!!! Az neked smafu?

Miért nem szelfizel a lakásodról? Ki van takarítva? Kivasaltál? Megfőztél egy hétre előre? Fel van mosva? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ugye nincs bébiszittered és ugye napi 24 órában a gyerekeiddel vagy, mint minden rendes, magyar, keresztény asszony?

Anna, egy szó mint 100, ez nagyon nem járja.
Boldogan napozni, zenélni, örömet okozni, vidáman élni szorongás nélkül…Anna, Anna, meglesz ennek a böjtje!

Milyen példát mutatsz az anyáknak, mi?
Hogy strandoljanak? Hogy élvezkedjenek? Hogy érjen fülig a szájuk? Hogy ihassanak alkoholt? Hát jó, hogy nem gyújtasz már rá! Anna, a magyar anyák szentek, egyik sem iszik! Csak stikában! És nem is cigiznek (a gyerek előtt.)

Összefoglalom a mondandómat:

Csalódtam benned.
Csalódtam, mert te meg mered tenni, amit az anyák nem, mert te sémákat mersz rombolni, mert te nem hülyülsz bele a társadalom okozta lelkiismeretfurdalásba, mert te mersz önazonos lenni és mersz élni megfelelési kényszer nélkül.

Ez, ebben az országban a legmagasabb fokú eretnekség.

Büszke vagyok rád.
Imádlak.
Metál vagy.

Igyál még egyet az egészségemre!

Sajnos, nem magyarázta meg a népnek előtte, hogy ez SZARKAZMUS. Néha kéne mögé valaki, aki mint a box meccseken, egy nagy táblával a kezében elsétál jobbról-balra, oda s vissza, amin ez áll.


Én belátom, hogy ehhez szükségeltetik néminemű intelligencia, amit nem adnak mindenkinek ingyen, de azok, akik nem rendelkeznek vele, imádattal fossák a szót az ilyen levelekre reagálva.
Így hát Viku reflektált erre is néhány órája:

Tegnap este 8-kor kitettem egy posztot, Nyílt levél Pásztor Annának címmel.

Nap végére a poszt elkezdett terjedni a neten, mára pedig már túlnőtt kicsiny gazdáján (azaz rajtam) és ennek köszönhetően megérkeztek az agyhalott kommentelők is a különböző felületekre, nekik szeretnék gyorsba’ válaszolni.

Kedves “Olvasó”!

1. Az irónia, a szarkazmus és a cinizmus az emberi lét olyan, kvázi magasabb intellektuális fokozata, melynek befogadására nem minden lény agya alkalmas.
Amennyiben a szöveget nem érted, úgy érzem, ez nem az én hibám. Ha átmész a piroson és elbasz a pótos IFA, arról sem a sofőr tehet, hanem te, mert nem értetted, mit jelent a piros jelzés.

2. Kedvenc hozzászólásaim egyike, hogy akinek nincs pasija és nem szült, az mi a faszt ugat.
Nos, bevallom, nehéz érvelni ez ellen tízmillió politikus és szövetségi kapitány országában, ahol gyakorlatilag mindenki ért mindenhez és tudja a frankót, nekem meg nem lehet véleményem.
Az a rossz hírem van, hogy irgalmatlan mennyiségű dologról van véleményem, melyekről viszont nincs tapasztalati tudásom!
Van véleményem Istenről, háborúkról, hajléktalanságról, áttétes rákról, biszexualitásról, lombikról, vegánságról, kutyatartásról és millió más dologról is.
Azt nem értem, hogy ezen a csapásvonalon haladva, miért nem kéritek számon azokat a HOZZÁÉRTŐ, TAPASZTALT ÉS BÖLCS férfiakat, akik mondjuk az abortusztörvényről döntenek. Hát ugye, ők megélték, naná!

Sajnos az az érvelés nagyon ciki, hogy ha nincs 3 gyerekem és férjem, akkor véleményem sem lehet. És az is nagyon ciki, hogy én, aki egy gyermektelen és egyedülálló nő, többet tettem az elmúlt években az anyákért, mint maguk azok az anyák, akik csak faszságokat kommentelnek két popsitörlés között.

3. Aki a sorokból azt olvassa ki, hogy én egy megkeseredett, szerencsétlen, életunt és sikertelen ember vagyok, az a saját nyomorát projektálja rám. A csodák ott kezdődnek, hogy negyvenéves, gyermektelen szingliként van annyi empátiám és szociális érzékenységem, hogy kiállok az anyákért, ellentétben azokkal, akik valóban irigyek, rosszindulatúak és megkeseredettek.

4. A számítógép monitorján általában található egy piros kis x jelzés, mellyel azonnal be lehet zárni a böngészőt, ha olyan tartalom jön velünk szembe, ami nem tetszik.
Továbbmegyek: a mobiltelefonnal még egyszerűbb elhagyni egy felületet!

5. Akinek nem tetszik, amit írok, aki nem érti, aki gyűlöl, aki még zombi állapotban van, annak csak meg szeretném köszönni a hozzászólásait.
Ti vagytok azok, akik erőt adtok és inspiráltok. Ugyanis értetek ugatok, nem ellenetek.

Köszönöm a figyelmet!

Hát nem cuki ez az egész, úgy ahogy van?! 😀

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bernát Kata says:

    Szerintem nagyon ott van Viku szövege. Én értem a lényegét. Aki meg nem, az így járt. 😛

  2. András Grain says:

    Ez az írás az értékek lejáratására törekszik. Természetesen egy anya is pihenjen, szórakozzon, művelődjön, és a körülötte lévő család segítse őt ebben, hogy jusson rá ideje. De egy anya, legyen elsősorban anya, és ne akarjon anyaként szingli mód élni (apákra is vonatkozik). Előzetesen mindenkinek van választási lehetősége, hogy mit akar.

  3. Antikbakfis says:

    Nem csodálom, hogy imádod. Egyszerűen szenzációs, ahogy odaszúr, ahová kell, ráadásul cyranoi módon. Aki köpni nyelni nem tud a felháborodástól, az meg is érdemli. Rengeteg bölcsesség kellett az Annához szóló sorokhoz, csak gratulálni tudok mindkettőtöknek! Köszönet, hogy olvashattam 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!