Illúzió

Elronthatatlan kuglóf, muffin vagy amit akartok

Ennél egyszerűbbet és finomabbat nem tudok. Ha hirtelen szeretnénk valami finomságot, ő az aminek nekiugrok.
Egyrészt mert nem kell méregetni és adagonként kikevergetni, hanem sitty-sutty, összepakolom egy tálba a hozzávalókat és indulhat a banzáj. Amire szükséged van, hogy spórolj az erőddel, egy konyhai robotgép, de kevertem már ki ennek híján fakanállal is. Azt mondom, ha nem megterhelő, és nincs, szerezz be egyet, mert akár már 2 ezer forintért is utánad vágják.
Szóval ez az a tészta, aminek mennyei íze és illata van, bármit beleszórhatsz amit szeretsz és bármilyen formában jól mutat, mert nem folyik szanaszét, hanem gyönyörűen egybemarad. Sűrűbb állagú mint a piskóta, de ha valamihez nagyon hasonlítani akarom akkor az.

 

 

Mielőtt a hozzávalókat összekeverem, 180 fokra kapcsolom a sütőt.

Hozzávalók:

1 kocka margarin (bármilyen)
25 dkg kristálycukor (12 evőkanálnyi, nem rontod el ha púposabb az egyik, csapottabb a másik, ne aggódj!)
1 csomag vaníliás cukor
1 doboz tejföl (a kicsi – általában 175 grammos, de nem baj ha kisebb egy kicsit)
40 dkg finomliszt (20 evőkanálnyi)
4 tojás (egészben)
1 csomag sütőpor

Annyira szoktam csak ügyelni, hogy a margarin puha legyen, nem hűtő hideg, ha kell fél percre mikróba rakom előtte, de leginkább szoba hőmérsékletű helyen hagyom felhasználásig.
Szóval egymásra pakolom a hozzávalókat, és nekiesek a robotgéppel, látni fogod, hogy nagyon gyorsan homogén, összefüggő, selymes fényű masszát kapsz. 
Ezzel a tésztával aztán bármit kezdhetsz! 

Teheted sütőpapírral kibélelt, vagy vajazott-lisztezett tepsibe, muffin-, kuglóf-, és őzgerinc formába is. Az őzgerinc méreténél nagyobb, ezért variálhatsz, a maradék tésztát teheted muffin kapszlikba. 
Én legutóbb egy szülinapra sütöttem dupla adagból, ezért egy kuglófom és rengeteg muffinom is született.

3
Kattints a képre a nagyításért

Az Aldiban is kapható csoki cseppeket szórtam bele, és még 70 %-os étcsokit is reszeltem rá. Szórok bele időnként darabos diót, de finom gyümölccsel is. Fahéjas cukorba forgatott alma és szilva darabok is kerültek bele már nálam. A fantáziád szabhat határt csupán. 

3
Betolod a már meleg sütődbe, és kb 40 percig sülhet. Addig is rákukkolhatsz ha izgat, mert nem esik össze a tészta. Az illata isteni, és nagyon gyorsan terjengeni kezd a lakásban. 
Ha a kuglófom színét látod a sajátodon, akkor már egészen biztosan készen van. De ha tűpróbás vagy, akkor egy fogpiszkálót beszúrhatsz a legmagasabb pontján, és ellenőrizheted, hogy valóban nem ragacsos már a belseje.

A kuglóf formájú azért is praktikus, mert a közepébe tehetsz egy kis cserepes virágot tálalás előtt. 
Na jó, ez csak hülye poén volt, mert a Bazi nagy görög lagzi egy kedvenc jelenetében láttam 🙂

3
Ha van kenyérsütő géped, de csak a polcodon csücsül, itt az ideje, hogy elővedd, és elkészítsd benne a saját receptem szerinti Panettone kalácsot! ITT!

Szerző: Gini Papp  – Illúzió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!