Van melegszendvics sütőd? Ha nincs, érdemes beruházni egyre (2-3 ezer forintért már kapható!), mert bizony nem csak szendvics kerülhet ki belőle! Azonkívül jó, ha mindig van otthon a fagyasztóban leveles tésztád! (Minden üzletben – Lidl, Spar, Aldi… – kapható, én a sütőpapírra tekert változatát szeretem, mert nagyon könnyű kezelni.
Ezt a szendvicset fogod készíteni ezentúl láncban! Kattints ide érte!
Sós és édes töltelékkel is isteni
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (500 g)
2 db alma
1 csomag vaníliás pudingpor
4-6 evőkanál cukor
csipet fahéj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csomag vaníliás pudingport, 2-3 evőkanál cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük.
(Én ezzel egy időben készítek meggyes tölteléket is kb 2 maroknyi meggyből, 3-4 ek.cukorból, fél csomag vaniliás pudingporból és fél deci vízből – ezzel persze egy másik tésztát fogok megtölteni.)
Ezt a mutatós, ízletes fasírtozottat is próbáld ki!
A videóban jól látható módon betöltjük a tésztát, amit kihajtogattunk, majd vajjal megkenjük mindkét oldalát. Mehet a forró szendvicssütőbe.
Villámgyorsan elkészül és nagyon finom.
Egy leveles tésztából 12 db háromszög lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: Kókuszos-nutellás töltelékkel nagyon finom! 1 kupac töltelékbe 1 kávéskanál nutellát és 1 kávéskanál kókuszreszeléket tegyél. De cukrozott, citromhéjjal ízesített túróval is készítheted!
Ha tetszett oszd meg, és nézz szét a lap alján lévő képes ajánlóban is!
Szerző: Gini Papp – Illúzió
(forrás: receptneked fb)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: