Pikk-pakk elkészíted és nem fogod elhinni, hogy ennyi volt!
Amire szükséged van:
1 tekercs leveles tészta (lásd a videó feletti linket!)
20-25 deka mozarella sajt (akár füstölt is)
15 szelet paprikás szalámi
növényi olaj spray (opcionális, le is kenheted)
Pizza szósz (vagy salsa, de ketchup is jó)
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Tekerd ki a tésztát, húzgáld ki 40-45 x 9 cm-es téglalapra, majd vágd három egyenlő csíkra hosszában.
Óvatosan húzd ki a videóban látható módon, majd a három részre osztott reszelt sajtodból szórj végig rajta egy részt. A tészta szalagot most hajtsd össze széltében és nyomkodd végig az ujjaiddal a szélét, hogy szorosan zárja körbe a sajtot. Ezután kend le a tepsidbe vágott alufóliát vagy sütőpapírt olajjal, és hozd létre a perec formát belőle.
A perecedet pakold végig paprikás szalámival.
Ismételt meg ezt a félretett alapanyagokkal még kétszer.
Az elkészült pereceket szórd meg kívülről is sajttal, majd told be őket a forró sütőbe. 14-18 perc múlva, amikor mélybarna színt kap, kiveheted és tálalhatod is!
Nincs sütőd, de almás táskára vágysz? – című bejegyzésemre kattints, hogy megismerkedj a receptben lévő leveles tésztával 😀
Kattints ide, és nosztalgiázz egy kicsit a “Retro faloda” című gyűjteményemen!
Szerző: Gini Papp – Illúzió
Forrás: http://bit.ly/pizzapretzs
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: